Mountainbikeroute Oudlandpolder

De Oudlandpolder mountainbikeroute loopt doorheen het prachtige polderlandschap en duin-zeebosgebied. We fietsen over het grondgebied van Blankenberge, Zuienkerke, Jabbeke en De Haan. Het traject is een voortdurende opeenvolging van verharde en onverharde wegen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende off-road stroken zoals paden, polderwegen, weilanden, trage wegen, verschillende single-tracks en de boeiende strook, een single-track, doorheen de duinbossen van De Haan.

Er zijn 2 lussen:

  • Rode lus: ca. 41,5 km waarvan 25% off-road
  • Blauwe lus: ca. 51,5 km waarvan 26% off-road

Hier kan u de routes terugvinden.

Gps-bestanden van de verschillende lussen kunnen gedownload worden via www.vlaamsemountainbikeroutes.be

Meldpunt:
Voor meer informatie, melden problemen (bv. verdwenen signalisatie) en aankoop topografische mountainbikekaart, contacteer de sportdienst van Blankenberge (050 636 750, sport@blankenberge.be) of de sportdienst van De Haan (059 24 21 04, sport@dehaan.be).

Gedragsregels:

  1. Blijf op de bewegwijzerde wegen of paden.
  2. Respecteer natuur en omgeving: laat geen afval achter, breng geen beschadigingen aan en wees niet te luidruchtig.
  3. Wees sportief en geef voorrang aan andere recreanten.
  4. Sport veilig: oefen regelmatig en ga niet onvoorbereid tot het uiterste; sporten is slechts gezond als het regelmatig gebeurt.
  5. Rij veilig: volg steeds de verkeersregtels en -tekens; draag steeds een helm; let op bij gevaarlijke kruispunten; zorg dat je mountainbike in orde is.